Select Menu

Rinjani Trekking

Template images by konradlew. Powered by Blogger.

Sailing Tour to Komodo Island

4 Days / 3 Nights
Day 01 :


Mataram - Labuan Lombok - Gili Bedil
Transfer from Mataram or Airport to Labuan Lombok Jetty, the starting point for boat trips to Gili Bedil. Do some Fun Activities: swimming, fishing, snorkeling and relaxing and staying overnight in Gili Bedil.





Day 02 :
Gili Bedil - Moyo - Satonda
Swimming and sunbathing at the island, then sailing to Moyo Island, snorkeling and take a bath on the fresh water river, forest explorer, continue to Satonda Island. See the salt-water lake at Satonda Island.








Day 03 :
Satonda - Gili Laba - Red Beach - Kalong Island
In the morning, swimming, snorkeling and sun bathing, after breakfast sailing to Gili Laba for hiking to enjoy the glorious panorama of Flores Landscape. Get lunch in Gili Laba, after lunch continue sailing to Red Beach, Swimming and snorkeling in Red Beach, the clearly water and Red white sand beach, coral and thousand of fish. Then sailing to Kalong Island for overnight.







Day 04 :
Kalong Island - Komodo Island - Rinca - Labuhan Bajo
After having breakfast, we go to Komodo Island to see the Varanus komodoensis (the highlight of the trip), walk around the island, back to boat for lunch the sail to Rinca Island to see other habitat of Komodo and wild buffalo. Then sailing to Labuan Bajo for your next trip. (Night 4 is for the farewell party to say goodbye to each other)
 


 Price includes:
Full board Meals 3 times a day, Life Jacket, snorkeling Gear for sharing, simple fishing equipment, sleep on the deck with mattresses, pillow & blanket, 4 bottles of Mineral water, simple toilet and kitchen, coffee or tea anytime.


Boat





Price Not Include

Air Ticket
Hotel at Labuan Bajo
Extra Meal and drinks
Entrance fee all arraound IDR 300.000 per person
 
Boat Sails every Tuesday and Thursday

For information and Booking please contact us
Lombok rental
081907087999
082342672999 Whatsapp ready

email
lombok.carental@gmail.com
 
 

Lombok Waterfall Expedition

After breakfast at your hotel, our guide will meet you and prepare your tour. We will heading north east to the most exotic panorama in Lombok Island. Here stand the second highest mount in Indonesia Mount Rinjani 3726 M ASL. This expedition starts from the stunning beach side and hills on west side of Lombok, Bukit Malimbu well known as the great place to se the sunset down to Mount Agung Bali.
The scenery is amazing with combine sea and tree..

You can take a foto here and spend some times.

After 1.5 Hrs arrive at Sendang Gile waterfall. ready to expedite the great adventure.


Day 1
Upon your arrival at Lombok International Airport meet our guide and prepare your tour.
Tourist object to visit.

- Traditional Village of Sade.
- Beautiful beach of Kuta Lombok
- Beach of Tanjung Aan with exotic sands and panorama
Lunch at local Restaurant.
Back to Hotel and dinner at traditional of ayam taliwang restaurant.
Free program.
Day 2
After breakfast at your hotel continues to Gili Trawangan Tour.
Gili mean 'small island' there are many gilis surround the main island of Lombok. The most famous is three Gilis, they are Gili Air, Gili Meno, Gili Trawangan.
The trip to gili will pass some exotic scenery from the edge of the hill. Green and blue line combined between green hills and blue oceanic beaches.
Activity at Gili Trawangan
- snorkeling
- diving
- cycling around the island
- riding the traditional horse cart
Lunch at Gili restaurant.
Back to Hotel and dinner at seafood restaurant facing the beach of senggigi.
Day 3
After breakfast prepare your check out from Hotel. City tour of Mataram and find some souvenir , pearl, tshirt, snack, etc.
Drop to airport to catch your next flight.
End of program.
Backpacker

Liburan telah tiba semua orang bersiap menyambut liburan dan mulai merencankan mau kemana liburan kali ini. Tidak sedikit orang yang merencanakan liburan dengan instan artinya ketika ada waktu maka langsung di lakukan. Wah itu bagi mereka yang memiliki kemampuan financial yang memadai maka tidaklah masalah. Yang penting ada waktu dan kesempatan maka liburan kemanapun pasti bisa di lakukan.

Nah bagaimana dengan yang kondisi keuangannya pas pasan gitu.. tentu akan mikir beberapa hari bahkan bulan ataupun tahunan buat lakuin yang namanya liburan. Namun tahukan anda liburan tidak mesti harus mahal, liburan tidak mesti harus wah, liburan tidak mesti harus jauh.. Liburan itu yang penting heppy alias menyenangkan. Tidak ada artinya liburan mahal tapi menyakitkan apalah artinya liburan tapi membosankan.

Dalam dunia pariwisata ada yang dikenal dengan wisata murah meriah, orang sono nyebutnya backpacker alias “liburan tas punggung”. Backpacker sendiri sebenarnya belum tentu murah menurut sebagian orang namun secara umum backpacker adalah usaha untuk berlibur dengan memaksimalkan kemampuan bertahan hidup dengan sederhana. Backpacker mulai dikenal awal 80an ketika mode transportasi sudah berkembang di eropa dengan menyambungkan seluruh kawasan eropa dengan transportasi bus dan kereta api. Loh kenapa liburan backpacker belum tentu murah apa artinya dong backpacker? Iya kalau orang Indonesia ke eropa walaupun backpacker pasti mahal… atau backpacker ke raja ampat, ke Makkah pastilah tetap mahal menurut uang rupiah.. beda dengan backpacker ala orang Amerika atau Eropa atau Australia yang hendak ke Negara berkembang seperti Indonesia, Thailand, dan sebagainya.. Uang mereka lebih mahal dari uang Negara yang dikunjungi jadi mereka bisa hidup berbulan bulan tanpa risau akan kehabisan pundi uang mereka.
Backpacker yang paling terkenal di dunia adalah backpacker asal Australia mereka melanglang buana ke Negara Negara berkembang selama berbulan bulan hanya membawa tas ransel dan selancar mereka. Mereka adalah pencari ombak extrim atau dikenal dengan surfer.

Sekarang kita bahas tentang Backpacker yang asli murah murah banget pokoknya… Backpacker bisa dilakukan dengan sendirian atau dikenal dengan istilah solo traveler, backpacker model ini biasanya orang yang sudah sering melakukan perjalanan dan mengerti seluk beluk perjalanan, backpacker dengan sendiri terkadang menyenangkan karena tidak terganggu dengan keinginan anggota lain atau tidak mengekang keinginan kita untuk menjelajah setiap sudut tujuan wisata kita. Namun terkadang backpacker model ini biasa berujung dengan sial, karena sendirian maka tingkat keamanan sangat rendah, terkadang sangat riskan untuk kena scam atau penipuan yang ujung ujungnya perjalanan jadi lebih mahal dan mengerikan. Travel solo di sebagian Negara sangat dilarang terutama bagi kaum perempuan yang hendak traveling ke Mekkah, Arab Saudi.
Ada backpacker yang kelompok kecil “small group” 2-5 orang backpacker ini paling banyak dilakukan oleh traveler wanita usia antara 15 – 20 tahun, karena mereka memiliki kesamaan hasrat akan suatu object yang ingin dikunjungi, biasanya back packer ini berasal dari komunitas yang sama seperti satu sekolah, satu kampus, satu RT, Satu Desa dan sebagainya. Intinya mereka telah saling mengenal satu sama lain. Backpacker-an model ini terlihat mengasyikkan walau kadang dibumbui dengan perasaan jengkel perasaan sebel dan sebagainya dikarenakan oleh anggota yang kadang tidak disiplin, malas, dan terkadang ada anggota yang mau menang sendiri atau keep leadering “sok mimpin”. Heheh ayo siapa yang merasa gitu…. Teman kalian pasti ada yang sebel…so be wise guys.
Backpacker dengan small group bisa menjadi pengalaman yang menyenangkan dan pastinya bisa menghemat duit kita karena bisa berbagi biaya yang akan dibayar. Backpacker ini cenderung mengikuti atraksi atraksi yang berkelompok seperti, diving, snorkeling, trekking pokoknya yang pake ing ing dah…. Di beberapa Negara yang sudah maju banyak memiliki fasilitas rental yang bisa di sharing dengan beberapa orang sehingga bisa lebih murah. Small group backpacker juga sangat aman dan kemungkinan kena scam atau penipuan sangat kecil. Namun selalu waspada karena scam ada dimana mana disaat kita lengah.

Ada juga Backpacker yang dilakukan oleh anggota keluarga Ayah,Ibu, anak anak. Kalo model ini sih sebetulnya tidak murni backpacker namun wisata hemat, karena pasti biaya yang dikeluarkan mahal. Loh kok mahal kan backpacker? Ya betul yang bayar kan cuman si Bapak aja atau si Ibu… hahahaha….

Nah kalo backpacker dengan group besar biasanya jarang namun ada jumlahnya diatas 10 orang, backpacker ini biasanyatidak saling mengenal sebelumnya namun karena kesamaan tujuan maka mereka bisa melakukan perjalanan secara bersama sama. Kelompok ini juga biasanya memiliki kesamaan dalam pekerjaan atau social life. Keuntungan backpacker ini adalah tujuan mereka jelas, kebanyakan mereka yang sudah berpengalaman akan ikut group ini. Namun walaupun dalam satu gruppesertanya kadang tidak begitu saling menghiraukan.

Nah itu sekilas tentang backpacker yang ada di dunia mungkin masih banyak tipe tipe backpacker yang belum bisa disebutkan. Yang jelas setiap perjalanan harus direncanakan dengan matang agar memberikan hasil yang menyenangkan karena alasan berlibur adalah merefresh kondisi otak kita yang sudah jenuh dengan keseharian kita di tempat kerja atau di rumah.

Berikut ini tips backpacker ke Lombok.

Berwisata ke Lombok terdengar sangat menyenangkan terutam bial melihat paket paket yang ditawarkan oleh agent wisata. Lombok memiliki atraksi wisata yang beragam, mulai dari wisata alam, budaya, sumber daya alam dan manusia. Lombok sebagai bagian dari provinsi Nusa Tenggara Barat berada di sebelah timur pulau Dewata atau pulau Bali. Dari pulau Lombok kita menyaksikan gunung Agung di horizon selat Lombok.
Semakin hari semakin banyak wisatawan yang datang ke Lombok baik itu dari luar negeri atau dalam negeri. Hal ini menyebabkan banyak agen perjalanan wisata yang memberikan layanan paket wisata ke Lombok. Hal ini juga yang menyebabkan persaingan harga semakin ketat dan kita bisa wisata dengan lebih murah. Bagi anda yang mau melakukan backpacker ke Lombok langkah berikut mungkin bisa dijadikan rujukan agar tidak tersesat jalan.. hehehhe..

1.    Buat roadmap
Rencana wisata harusnya dibuat dengan seksama agar tujuan yang kita kehendaki bisa tercapai. Namun hal tersebut tidak semata mata sebagai acuan baku kita berwisata. Roadmap yang kita buat adalah mencakup waktu wisata kita, lama wisata kita yang disesuaikan dengan kondisi keuangan kita.
•    Buat jadwal keberangkatan dan kembali.
•    Buat daftar barang bawaan
•    Buat daftar tujuan wisata yg ingin dikunjungi
•    Buat daftar transportasi yang akan digunakan
•    Buat daftar makanan yang ingin di nikmati atau dicoba.
•    Buat rencana pengeluran secara rinci.

2.    Tentukan anda berwisata sendiri atau bersama teman
Berwisata ala backpacker dengan rombongan kecil akan lebih menyenangkan apabila anda mengenal group anda secara baik agar tidak ada kekacauan yang akan timbul dikemudian hari.
Jika anda memutuskan untuk wisata sendiri maka anda harus siap dengan segala konsekuensi yang bisa timbul akibat perjalanan ini.

3.    Carilah informasi tentang pulau Lombok sebanyak banyaknya
Informasi mengenai pulau Lombok sudah sangat banyak di internet, tinggal googling aja pasti ketemu deh. Cari informasi Lombok mengenai budaya, adat istiadat dan masyarakat Lombok. Karena sebagai tamu seharunya mengenal tuan rumah.

4.    Bawalah barang bawaan secukupnya jangan memberatkan punggung anda.
5.    Carilah tempat counter resmi untuk menyewa mobil di Lombok atau ke agent yang memiliki kantor. Jangan percaya sama calo


Sewa Mobil di lombok

Harga sewa mobil di lombok murah

Lombokrentcartour.com melayani sewa mobil di lombok dengan harga bersaing dan kualitas terbaik. Pengalaman kami teruji dengan bookingan yang semakin hari semakin bertambah. Kesiapan armada kami juga selalu di perbaharui mulai dari sewa mobil avanza di lombok sewa mobil innova di lombok sewa bus di lombok. semuanya kami garansi AC dingin, interior bersih dan nyaman bebas rokok.







tunggu apa lagi segera lakukan pemesanan sewa mobil di lombok bersama kami lombokrentcartour.com

Hunting
081907087999
082342672999 (WA)

sewa mobil di lombok memang lombokrentcartour.com saja



Trekking with Rinjani Trekker

Trekking Rinjani is hard trek so we advice yo do not trek solo. Find the best and reasonable price offered by the organizer onLombok. Rinjanitrekker.com offers the best experience and reasonable price. since there are so many scams out there, you probably better to come to established company.
Rinajni trekking has some choices about the trekking, For summit only you may choose 2 days and 1 night trek, if you want summit and lake there are 3 days 2 night and the last with full side of crater sembalun and senaru you can choose 4 days and 3 night trekking, this is the most favorite plan when you in a beginner trekker or in a small group of member.
rinjani trekking
Starting Sembalun

If you  thought you were pretty decent trekkers so you can go with the 3 days package. Trekking rinjani with group is more fun and cheaper, but sometimes its risk to the group it self. One member could support the other team or ruin the entire plan of trekking. Its important to choose the right team to trek rinjani to make sure the mission accomplished.
The basic Itinerary for 3 days 2 night trekking rinjani summit
Day 1:
  1. Our guide will pick you up at hotel lobby at 06.00 AM then transfer to Sembalun. Register the Rinjani Information Center (RIC) in Sembalun Lawang (1,156 m), meet your guide and arrange National Park entry tickets.
  2. Your guide gives you briefing describes the route details, local cultural traditions and what you might see, and explains rubbish management and safety procedures. 
  3. The trek starts from Sembalun Lawang with the gentle ascent walking through open grassland used as cattle grazing by local people. 
  4. Resting at Pos 1 Pemantauan (1,300), after about three hours from Sembalun we reach Pos 2 Tengengean (1,500 m) enjoying the beautiful views of Mt. Rinjani summit (3,726 m). 
  5. After another hours ascent to Pos 3 Pada Balong (1,800 m), we start the steep climb to the camp site at Plawangan II Sembalun crater rim (2,639 m). 
Day 2:
  1. At 03:00 AM starts is necessary for the hard three-hours climb to the summit (3,726 m) on volcanic screen. 
  2. Once there, enjoy the proud feelings of satisfaction and the amazing sunrise views across the Wallace Line to Bali, Mt. Agung and Sumbawa. 
  3. Return down the ridge to the crater rim camp for a well-deserved breakfast. 
  4. After breakfast, proceed to go down to the lake. It takes two to three hours down the steep trail to the crater lake. 
  5. Enjoy the lake, swimming or exploring the caves and pilgrimage hot springs, believed to have healing powers, while our porters preparing for your lunch. 
  6. After lunch break, leave the lake and climb for two and half hours up to Plawangan 1 senaru Crater Rim (2,461 m) for the day 2nd camp. 
  7. Dinner and overnight at crater rim if weather permitted or another hour down to Cemara Lima. 
Day 3:
  1. After breakfast, descend down the long trail to Senaru village (601 m), through thick tropical forests rich in flora, bird life and a variety of butterflies. 
  2. Rest stop are taken along the way, with village stories and local legends related by your guide.  
  3. After seven hours walk from the rim, (or five hours from Pos 3 Mondokon Lolak), the trek ends at Rinjani Trek Center at the road head in Senaru, where the car is waiting to transfer you to the airport or Senggigi 

Gili Trawangan one day tour


Rinjani Trekking
After breakfast at the hotel we will pick you up and then move on to the Ward by climbing Charter Boat to Gili Trawangan. After 35 minutes sailing we arrived at Gili Trawangan, and you can do free activities like (Swimming, Snorkeling, Diving, cycling, cidomo etc. which are all at his own expense) Lunch will be provided at a local restaurant (if included in your package) In the afternoon or in the time we agreed to leave Gili Trawangan Tour to resume the rest of today.


Rinjani Trekking


Returning from Gili Trawangan we will pass Pusuk where there are many monkey populations brown line alongside the road waiting Tursi throwing food. The journey continues to the Lombok souvenirs, Lombok Pearl, T-shirts, food and others. After that we will go to the Hotel for a break but before that we take you to dinner at the beach with Seafood Menu ala Jimbaran.

Rinjani Trekking

Rinjani Trekking

Rinjani Trekking


Package include
Transport
Driver
Petrol
Entrance fee
Parking fee
Guide Local
Lunch